به گزارش مشرق به نقل از فارس، در حالي که دو هفته از پخش سريال مختارنامه بر روي شبکه «آيفيلم» ميگذرد يک منبع خبري اعلام کرد چند شرکت مصري به دنبال خريد اين سريال براي پخش از شبکههاي تلويزوني عربي هستند.
پايگاه خبري «جيانفورمي» در حالي که بهمانند تمام محافل عربي از پخش اين فيلم ابراز نگراني ميکرد، نوشت: يک منبع مهم در يکي از شرکتهاي توليد و پخش تصريح کرده است بعضي از شبکههاي مصري تلاش دارند تعدادي از سريالهاي ايراني که به داستان صحابه پيامبران ميپردازد را خريداري کنند.
اين پايگاه خبري اعلام کرد در بالاي فهرست اين شبکههاي تلوزيوني سريال «مختارنامه» قرار دارد.
در همين حال اين پايگاه خبري از خريداري اين سريال توسط شبکههاي مصري انتقاد کرده است.
شبکههاي تلويزوني مصر پيش از اين نيز با وجود تمام مخالفتهاي سريال «يوسف پيامبر» را براي بينندگان عرب پخش کرده بودند.
استقبال جهان عرب از سريالهاي ايراني رو به افزايش است
به نظر ميرسد اقبال به سريالهاي ايراني در کشورهاي عربي رو به افزايش است و پيش از اين ماهر صليبي کارگردان سينماي سوريه در گفتوگو با فارس گفته بود: درباره سريالها و بهويژه سريالهاي تاريخي ايراني بايد گفت که توجه خاصي در کشورهاي عربي به اين سريالها به ويژه سريال يوسف پيامبر ميشود.
ماهر صليبي با اشاره به پخش چند سريال اجتماعي چون سريال «اغما» در ماههاي اخير از شبکه امبيسي، ادامه داد: همچنين سريالهاي اجتماعي که اخيرا به صورت دوبله شده پخش شد نيز مورد توجه تماشاگران عرب قرار گرفت.
همچنين لمي طياره منتقد سينماي سوريه نيز پيش از اين در گفتوگو با فارس گفته بود: معتقدم سريال يوسف پيامبر و ديگر سريالهاي ايراني به خوبي ساخته شده و با دوبله خوبي که به آنها اضافه شده، شاهد موفقيت بيشتر اثر هستيم.
اين منتقد سوري همچنين به تحسين سريالهايي چون يوسف پيامبر و مريم مقدس در سوريه اشاره و تصريح کرد: تماشاگران عرب و حداقل در سوريه اينگونه سريالهاي ايراني را ميپسندند.
*مخالفتها با سريالهاي ايراني دلايل تجاري دارد
اين در حالي است که مخالفتها با سريالهاي تاريخي ايراني به بهانههاي مذهبي ادامه دارد اما به نظر ميرسد اين داراي مباني ديگري است
لمي طياره با اشاره به جدالهاي موجود درباره برخي سريالهاي ايراني گفت: ممکن است وراي اين جدالها اين باشد که بعضي از شرکتهاي توليدي در کشورهاي عربي مصالحشان مغاير ورود چنين آثاري باشد که اين يک مساله تجاري است.
لمي طياره افزود: سريالهاي تلويزيوني امروز به يک صنعت و تجارت تبديل شده و بالطبع هر شرکتي به دنبال حمايت از آثار خود و محافظت از بازار خود است.